Ruiterfitness

Je paard wel fit, maar jij niet? Daar moet aan gewerkt worden!

We vinden het de normaalste zaak van de wereld dat we ons paard in topconditie hebben. Alles wordt uit de kast gehaald: dagelijkse trainingen, aangepaste voeding, fysiotherapeut, dierenarts, hoefsmid, masseur en ga maar door. Je paard is een topatleet geworden. En jij? Ben jij ook een topatleet?

Je hebt er vast wel eens aan gedacht, maar tot nu toe is er niks van gekomen: je eigen conditie! In mijn dagelijkse werk als instructrice merk ik regelmatig dat de ruiter de beperkende factor is, niet het paard. Veel ruiters zijn gewoon niet fit genoeg. 

Daarom zijn wij bezig met ruiterfitness. We hebben een eigen sportschool op het terrein met alle benodigde apparaten en faciliteiten. Tevens hebben we een kickbokszaaltje, wat ook een goede manier is om je reactievermogen en weerbaarheid te trainen. Roy is gediplomeerd Fitvak instructeur, Fit & Veilig trainer gecertificeerd door het Adelinde Trainingscenter en heeft meer dan 30 jaar ervaring in diverse Martial Arts/ vechtsporten. 

Zoek je een personal trainer die verstand heeft van het lichaam van een ruiter? Herken jij jezelf in de volgende zaken?

  • Overgewicht: je paard zal het veel makkelijker hebben wanneer jij minder gewicht meebrengt.
  • Weinig uithoudingsvermogen: 20 minuten galoperen vergt het uiterste van je? Dan moet je echt aan je cardio werken!
  • Spierpijn: merk je soms dat je spierkracht te kort komt of vaak verzuurd tijdens het rijden? Krachttraining is noodzakelijk!
  • Balansproblemen: is je coördinatie niet optimaal? Val je paard hier niet mee lastig en werk al op de grond aan verbetering van je coördinatie!
  • Onzekerheid: voel je je onzeker over je eigen lichaam tijdens het rijden? Leer met je lijf om te gaan door gerichte oefeningen te doen waardoor je je lijf leert kennen.

Een trainingsessie duurt ongeveer 45 minuten (zelf warming-up) en je kunt dit in het begin het beste minimaal twee keer per week komen doen. Na een poosje kun je meer zelfstandig trainen, maar dan moet je eerst goed weten waar je aan moet werken en hoe je dat het beste kunt doen zonder schade op te lopen. Voeding is ook een onderwerp dat aan bod zal komen. Want je kunt trainen tot je een ons weegt, als je voedingspatroon niet klopt gaat dat niet lukken!

Kosten

De kosten bedragen 30 euro voor 1 persoon, 20 euro p.p. bij twee personen en 15 euro p.p. bij drie personen. Voor zelfstandig trainen kost een lidmaatschap van onze sportschool 20 euro per maand.

Vraag ons naar de beschikbaarheid en of er al andere mensen in de wacht staan om samen met jou te gaan trainen!

Samen trainen? Neem contact met ons op!