Laurien van der Meer

Wes front klein

 

Laurien van der Meer

Vanaf mijn tienerjaren ben ik al dagelijks met paarden bezig. Eerst als hobby, later als sport en sinds een jaar of 15 ook beroepsmatig. Een meisjesdroom die werkelijkheid is geworden!

Ik ben geboren (1980) en getogen in Friesland, Harlingen. Na enige omzwervingen heb ik mij nu gevestigd in Noord Holland, om bij de liefde van mijn leven te gaan wonen, Roy Kullick. We hebben sinds november 2015 onze eigen stal in het plaatsje Starnmeer, tussen Zaandam en Alkmaar. Onze stal heet Sportstal Het Podium, waar wij ons voornamelijk bezig houden met het pension en de begeleiding van de sporters die bij ons gestald staan. Een heerlijk leven en fantastisch om dit samen met mijn partner te kunnen doen! 


   

MeisterJumpingPiro

Grand Prix

Als tiener ben ik in de ponysport begonnen op een karaktervolle schimmelmerrie met de naam Cassandra, een D-pony. Van deze merrie heb ik voornamelijk geleerd hoe ik moest vallen en om door te zetten bij tegenslagen, zullen we maar zeggen. Na jarenlang oefenen mochten we uiteindelijk M2 starten, dat heb ik maar niet meer gedaan. Toch heeft Cassandra een heel speciaal plekje in mijn hart en heeft ze de basis gelegd voor mijn rijkunsten.

Mijn doorbraak in de wedstrijdsport kwam voor mij meteen met mijn eerste paard Meister J (v. Hemmingway). Mijn vader kocht dit paard voor me als 3-jarige, ik was 17. Natuurlijk een paar valpartijen gehad, maar dat was ik wel gewend. Na een vliegende start waren we binnen 1,5 jaar Z dressuur!

Toen ondekte ik pas dat er meer was dan B t/m Z en verlegde ik mijn doel. En in 2006, op mijn 26e, werd dat doel gehaald: Meister J en ik reden Grand Prix! We hebben ook deel uigemaakt van het Rabobank Future Team. Meister is kort daarna verkocht naar Japan en ik moest opnieuw beginnen... 

Ik heb daarna vele paarden opgeleid en in de wedstrijdsport uitgebracht, varierend van Z niveau t/m Lichte Tour, waarna ik deze paarden steeds verkocht om in mijn onderhoud en dat van de paarden te kunnen voorzien. Daarnaast ben ik ook meer en meer gaan lesgeven, omdat ik merkte dat ik er plezier in had om mijn kennis en enthousiasme over te dragen aan anderen. 


 

Het Podium Wesley

In 2003 kocht ik op de Star Sale veiling in Drachten per ongeluk een veulentje. Bijna niemand bood op hem, terwijl ik wel iets zag in dat donkere aapje. Nu brak hij dan ook de hele ring af en trapte alle bloembakken om, misschien dat daarom niemand zijn boekje op stak... Maar goed, ik stak voor de grap toch een keer mijn boekje op, in de verwachting dat er nog wel vele biedingen zouden volgen. Maar nee... "De Kennedy x Clavecimbel voor de jonge blonde dame daar links op de tribune!" Ehhh... Whoehoe, champagne! Het koopje van de eeuw, want dit kleine drukke aapje groeide uit tot een fantastische, stoere, luxe hengst die het zelfs tot de 3e bezichtiging schopte op de hengstenkeuring en als 6 jarige mee mocht doen met de WK-selectie voor Verden. Helaas mocht hij Nederland uiteindelijk niet vertegenwoordigen vanwege zijn wispelturige karakter. 

Dat karakter van Wesley kan ik inmiddels een boek over schrijven. Maar gelukkig doen de jaren hem goed en begint hij echt een bewerkbaar paard te worden dat altijd, maar dan ook echt altijd, een tomeloze inzet toont. Hij is heet, sensibel, looplustig en heeft een enorm atletisch vermogen. Dat gecombineerd met zijn schitterende verschijning maakt van hem een echt toppaard! Met hem rijd ik inmiddels al weer een aantal jaren Grand Prix en dat is iedere keer weer een hele beleving!  Naast Wesley heb ik altijd meerdere paarden die ik in de diverse klasses uitbreng, zowel basissport als Subtop. 

Wesley kootwijk

 

Roy Kullick3

Roy (1977) komt van oorsprong uit Purmerend en was als kind al fanatiek op het NKT, de theaterschool voor kinderen. Direct vanuit deze school is hij als musicalacteur aan de slag gegaan en heeft inmiddels in binnen- en buitenland in alle denkbare grote producties gespeeld: Miss Saigon, Footloose, Les Miserable, Evita, Mama Mia, Aida, Saturday Night Fever, Hij Gelooft in Mij, Soldaat van Oranje en nog veel meer. Hij heeft zelfs een aantal shows op Broadway gedaan. 

Verder is Roy een échte handyman en is onmisbaar op het bedrijf wanneer er dingen gerepareerd/gebouwd/gesloopt moeten worden en voor het rijden op shovel en tractor. Hij is ook erg goed in de omgang met de paarden, maar dan niet vanuit het zadel, maar vanaf de grond. Ze luisteren erg goed naar hem en hij weet ze kalm en gehoorzaam te houden. Als hij niet op de planken staat, is hij dan ook in de stallen en op het terrein te vinden!

Roy is ook Personal Trainer en kickboks-instructeur. We zijn een sportruimte aan het bouwen en zodra deze klaar is, zal Roy hier ook lessen gaan verzorgen. Ook is hij gecertificeerd valtrainer via het Adelinde Trainings Center. We organiseren ook valcursussen, om zo meer veiligheid voor onze klanten te creëren.